Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

19. 08. 2019. 18:35 >> 21:20

U ITALIJI KRIZA U KOALICIJI

Salvini više nije vjerodostojan partner M5S

Italijanski antiestablišmentski Pokret pet zvijezda (M5S) saopštio je da predsjednik desničarske Lige Mateo Salvini više nije vjerodostojan partner. Time je taj pokret zalupio vrata bilo kakvoj mogućnosti nastavka saradnje u koalicionoj vladi.

Predsjedništvo Pokreta sastalo se u nedjelju u vili osnivača komičara Bepa Grila, kako bi utvrdili svoje stavove kada premijer Đuzepe Konte u utorak u Senatu bude govorio o krizi vlasti, prenosi Rojters.

"Svi prisutni su se saglasili da Salvini više nije vjerodostojan sagovornik", navodi se u saopštenju Pokreta.

Kako se navodi, sastanku su prisustvovali lider Pokreta Luiđi Di Majo, predsjednik Donjeg doma Roberto Fico i Aleksandro Di Batista koji nije u parlamentu, ali se smatra političarem sa najvećom harizmom i sa velikim brojem pristalica.

Salvini je 8. avgusta saopštio da koalicija sa Pokretom Pet zvijezda više ne funkcioniše i pozvao na prijevremene izbore.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније