Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

20. 08. 2019. 17:24   >>  17:35

ITALIJA ODBILA DA GA PRIMI

Španija šalje brod po migrante s broda "Open arms"

Španska vlada saopštila je danas da će poslati mornarički brod koji će preuzeti 83 migranta sa humanitarnog broda "Open arms", na kojem su loši uslovi poslije 19 dana plovidbe po Sredozemnom moru jer Italija ne želi da ga primi.

Kancelarija španskog socijalističkog premijera Pedra Sančesa je u saopštenju navela da će ratni brod Audas popodne završiti s pripremama i poći iz južne španske luke Rota.

Dolazak broda u Lampeduzu ne očekuje se prije petka.

Saopštenje je stiglo jer je najmanje 15 migranata skočilo u more sa broda "Open arms" koji "očajno žele da dođu do Lampeduze".

Posada je rekla da pokušavaju da pomognu, ali da je "situacija van kontrole". Oni su objavili snimak na kom se vide migranti u crvenim spasilačkim prslucima kako plutaju na vodi, pojedinačno ili u grupama. Spasilački čamac pokušava da ih prikupi.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini odbio je da dozvoli brodu pristup luci, iako se šest drugih evropskih zemalja složilo da primi migrante, koji su početkom avgusta nađeni na moru kod Libije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније