Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina; Objavila: M.M ]

23. 08. 2019. 10:41 >> 10:41

SJEVERNA KOREJA

Spremni za dijalog i za konfrontaciju sa SAD-om

Sjeverna Koreja spremna je za dijalog, ali i za konfrontaciju sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), saopštio je sjevernokorejski ministar vanjskih poslova Ri Yong Ho.

On je optužio američkog državnog sekretara Majka Pompea da "nadvija tamnu sjenku" nad razgovore između dvije zemlje, tvrdeći da je Pompeo više zainteresovan za vlastite političke ambicije nego za aktuelnu vanjsku politiku SAD-a, prenosi Al Jazeera Balkans.

"Ukoliko SAD još sanja o tome da sve postignu sankcijama, moramo ili da ih pustimo da sanjaju ili da im srušimo snove. Ako pokušavaju da nam se suprotstave sankcijama i ne napuste takav konfrontirajući stav, to će biti njihov pogrešan proračun", rekao je Ri.

Lideri SAD-a i Sjeverne Koreje Donald Tramp i Kim Džong Un dogovorili su na sastanku u demilitarizovanoj zoni između dvije Koreje u junu nastavak pregovora o denuklearizaciji na nivou radnih grupa, ali oni još nijesu počeli.

Dva lidera sastala su se tri puta, u Singapuru, Hanoiju i u demilitarizovanoj zoni između dvije Koreje.

Na drugom samitu u februaru u Hanoiju, Tramp je odbio zahtjev Kima da ublaži oštre sankcije protiv Pjongjanga u zamjenu za raspuštanje sjevernokorejskog nuklearnog kompleksa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније