Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

25. 08. 2019. 15:55 >> 15:59

U LIBIJI EKSPLODIRAO DRON

Oštećen medijski centar Hezbolaha u Bejrutu

Medijski centar Hezbolaha u Bejrutu oštećen je eksplozijom jednog od dva drona koja su pala u južno predgrađe tog grada, saopšteno je danas iz tog libanskog šiitskog pokreta.

"Prvi dron je pao i nije načinio štetu, a drugi pun eksploziva, eksplodirao je i izazvao velike štete u medijskom centru", rekao je za libansku nacionalnu novinsku agenciju ANI portparol Hezbolaha Mohamed Afir.

Nekoliko sati ranije Izrael je izveo vazdušne udare u susjednoj Siriji, ali zvaničnici šiitskog pokreta nijesu mogli da kažu da li se radi o izraelskim dronovima.

Afir je rekao da Hezbolah nije gađao nijedan dron. On je rekao da prvi dron nije eksplodirao i da ga sada Hezbolah analizira.

Za kasnije danas najavljeno je obraćanje šefa Hezbolaha Nasera Nasrale.

Liban i susjedni Izrael su i dalje tehnički u ratu. Bejrut redovno optužuje Izrael da krši njegov vazdušni prostor svojim avionima i dronovima.

Hezbolah, koga Izrael i SAD smatraju terorističkom organizacijom, važan je akter u Libanu, gdje ima predstavnike u vladi i u Parlamentu.

Izrael je sproveo stotine udara u Siriji od početka rata u toj zemlji 2011. godine, uglavnom ciljajući iranske mete ili Hezbolah, ali rijetko javlja brzo o svojim intervencijama.

Hezbolah podržava sirijskog predsjednika Bašara al Asada koga takođe podržava Teheran. Izrael želi da izbjegne da iranska vojska trajno ostane u Siriji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније