Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina; Objavila: M.M ]

26. 08. 2019. 11:34   >>  11:29

KOLUMBIJSKI PREDSJEDNIK

Od UN-a traže regionalni pakt za očuvanje Amazonije

Kolumbijski predsjednik Ivan Duke na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) u Njujorku iznijeće predlog o regionalnom paktu za očuvanje Amazonije, kao odgovor na požare koji bukte na tom području.

"Želimo da vodimo pripreme za pakt očuvanja u kojem bi učestvovale zemlje kojima je amazonska teritorija zajednička", rekao je Duke u indijanskom selu Isla Ronda, na granici sa Peruom i sa Brazilom, prenosi Tanjug.

On je naveo da situacija sa požarima u Kolumbiji ne može da se poredi sa onom u Brazilu.

Duke je još u subotu uputio poziv međunarodnoj zajednici da su za očuvanje amazonskih šuma osim riječi potrebni finansijska i naučna podrška.

On je nakon telefonskog razgovora sa brazilskim kolegom rekao da će se novac koristiti i za borbu s prekograničnim kriminalom povezanim sa krijumčarenjem životinjskih vrsta u "plućima planete".

Uz Kolumbiju i Brazil, amazonska prašuma se proteže kroz Peru, Boliviju, Venecuelu, Gvajanu, Francusku Gvajanu, Surinam i Ekvador.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније