Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

27. 08. 2019. 11:04   >>  11:02

ROHANI PORUČIO TRAMPU

Prvo da SAD ukine sankcije, onda razgovor

Iranski predsjednik Hasan Rohani zatražio je danas od SAD da učine prvi korak i ukinu sve sankcije njegovoj zemlji, reagujući na ocjene američkog predsjednika Donalda Trampa da bi bio moguć susret sa iranskim vođom.

"Prva etapa je povlačenje sankcija. Treba da povučete sve ilegalne, nepravedne i pogrešne sankcije protiv iranske nacije", rekao je Rohani u govoru koji je prenijela državna televizija.

Vašington je ponovo uveo sankcije Iranu poslije odluke američkog predsjednika 2018. godine da jednostrano povuče SAD iz iranskog nuklearnog sporazuma iz 2015. godine.

Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je juče u Francuskoj da će se sastati s iranskim predsjednikom Hasanom Rohanijem ukoliko budu postojale okolnosti da se riješi nuklearni problem sa Teheranom.

Na samitu G-7 u Francuskoj, Tramp je rekao da neće ublažiti sankcije uoči mogućeg susreta s Irancima ili osigurati odštetu ako Iran pristane na određene uslove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније