Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

27. 08. 2019. 13:39 >> 13:38

HEZBOLAH

Izraelski dronovi bili puni eksploziva

Libanski Hezbolah je saopštio da su dronovi, koji su pali tokom vikenda u južni Bejrut, nosili eksploziv i da je bilo planirano da izvedu napade, a ne da izviđaju, prenose izraelski mediji.

Još u prvim izvještajima o tom incidentu navedeno je da je dronove poslao Izrael.

Izraelska vojska to nije potvrdila.

Jedan dron je 25. avgusta pao na uporište Hezbolaha, a drugi je eksplodirao i pao u blizini.

Jednu od tih bespilotnih letjelica analizirao je tim Hezbolaha, kako je navedeno u saopštenju. U njoj je bilo 5,5 kilograma eksploziva C4.

"Prvi dron sličan onome koji je eksplodirao nije bio u izviđačkoj misiji, to je bio dron ubica u samoubilačkoj misiji", saopštio je Hezbolah.

Izraelski mediji navode da prorianski šiitski Hezbolah, protiv kojeg je Izrael kratko ratovao 2006. godine, rijetko izdaje takva saopštenja.

Libanski predsjednik Mišel Aun se u međuvremenu sastao sa specijalnim izaslanikom UN-a za Liban Janom Kubicom i okrivio Izrael za "objavu rata" kako je rekao, protiv njegove zemlje, nakon pada bespilotnih letjelica u Bejrutu i jučerašnjeg napada dronova u dolini Beka, koji je takođe pripisan Izraelu.

Aun je rekao da su ti napadi "kršenje Rezolucije SB UN 1701" kojom je okončan pomenuti rat.

"Ono što se desilo predstavlja objavu rata, mi imamo pravo da branimo naš suverenitet i našu nezvisnost", rekao je predsjednik Libana, ističući da libanski narod teži miru, a ne ratu, ali da neće prihvatiti prijetnje poput tih, aludirajući na napade.

Izrael je u odgovoru naveo da smatra Liban odgovornim za sve aktivnosti Hezbolaha.

List Akbar blizak Hezbolahu je u članku pod naslovom "Kazna stiže", objavio da Izrael osjeća kako se ćutanje poslije napada te zemlje u Siriji, Iraku i Libanu približava kraju.

List je naveo da je Izrael odlučio da djeluje, kada je vidio da njegovo savezništvo sa Saudijskom Arabijom i SA, da se bori protiv Irana, nije urodilo plodom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније