Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

28. 08. 2019. 11:17 >> 11:17

BRAZILCI SE PREDOMISLILI

Prihvataju novčanu pomoć za gašenje požara

Brazilske vlasti saopštile su da su spremne da prihvate stranu pomoć u borbi protiv požara u Amazoniji, ali samo ako bi Brazil mogao da odredi kako će se trošiti.

Rojters ocjenjuje da je to očigledan pokušaj da se "izgladi" javna rasprava između brazilskog i francuskog predsjednika.

Ovi komentari objavljeni su nakon što su guverneri država u brazilskom Amazonu rekli predsjedniku Bolsonaru da im je potreban novac za borbu protiv rekordnih požara u najvećoj tropskoj prašumi na svijetu.

"Brazilska vlada, preko svog predsjednika, otvorena je za dobijanje finansijske podrške od organizacija i zemalja. Tim novcem, kada uđe u zemlju, u potpunosti će upravljati brazilski narod", rekao je portparol predsjednika.

Drugi diplomatski izvor u Braziliji rekao je za Rojters da je brazilska vlada takođe prihvatila 10 miliona funti od Britanije za borbu sa požarima.

Predsjednička kancelarija nije bila odmah dostupna za komentar.

Bolsonaro je prethodno u utorak izjavio da će Brazil prihvatiti ponudu G7 od 20 miliona dolara za borbu protiv požara u Amazoniji, ali samo ako francuski lider Emanuel Makron povuče, kako je ocijenio, uvredljive komentare.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније