Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

29. 08. 2019. 13:30 >> 13:28

ŠPANIJA

Spašeno više od 200 migranata u čamcima

Španska pomorska služba saopštila je da je spašeno 208 migranata u Sredozemlju poslednja 24 časa.

Pomorska služba je navela da su se migranti nalazili u tri čamca i da su pokupljeni u Alboranskom moru, najzapadnijem dijelu Sredozemnog mora, istočno od Gibraltarskog moreuza, što je jedna od najčešćih ruta za prelazak u Evropu iz Sjeverne Afrike.

Migranti su predati privremenim prihvatnim centrima u Španiji.

Prema navodima španskog ministarstva unutrašnjih poslova, do sredine avgusta ove godine, broj migranata koji u zemlju stižu morem opao je za 42,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, odnosno stiglo ih je nešto ispod 14.600 u odnosu na više od 25.300 u 2018. godini.

Broj brodova koji su prešli taj put opao je sa 1.054 na 542 u istom tom periodu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније