Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

02. 09. 2019. 19:01 >> 19:00

NUKLERANI SPORAZUM

Iran prijeti smanjenjem svojih obaveza

Iran će preduzeti jače korake u smanjenju svojih obaveza u okviru nuklearnog sporazuma iz 2015. ukoliko Evropa ne preduzme nešto kako bi se sporazum sačuvao.

Portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Abas Musavi smatra da evropske zemlje treba da pokažu više odlučnosti, u suprtnom će Iran osmisliti treći kork za stvaranje ravnoteže između njihovih prava i obaveza prema sporazumu.

"Iran se priprema za smanjenje svojih obaveza iz sporazuma, ukoliko evropske države ne pokažu dovoljno odlučnosti. Treći korak je osmišljen i biće jači od prvog i drugog koraka za stvaranje ravnoteže između iranskih prava i obaveze prema sporazumu", rekao je on, prenosi Rojters.

Portparol iranske vlade Ali Rabiei novinarima je rekao da ta strategija predstavlja "obavezu za obavezu", prenosi AP.

"Trebalo bi da se kupuje iranska nafta, a novac od prodaje trebalo bi da bude dostupan da bi mogao da se vrati u Iran. To je agenda za naše razgovore", rekao je Rabiei.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније