Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

05. 09. 2019. 10:20   >>  10:20

NETANJAHU PORUČIO

Nije vrijeme za pregovore s Teheranom

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu pozvao je da se poveća pritisak na Teheran i to zbog izjave predsednika Irana Hasana Rohanija o nuklearnom sporazumu.

"Jutros smo informisani o još jednom narušavanju i o još većem zanemarivanju od strane Irana, ovog puta u njegovoj želji da dobije nuklearno oružje. To odgovara agresivnim potezima Irana protiv međunarodne plovidbe i protiv zemalja u regionu, a odgovara i njegovim naporima da pokrene napade na Izrael", rekao je Netanijahu pred odlazak u London.

"Sada nije vreme za pregovore sa Iranom. Sada je vrijeme za povećanje pritiska na Iran", naglasio je on.

Šef izraelske Vlade takođe je rekao da će o ovom pitanju razgovarati u Londonu sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom i sa šefom Pentagona Markom Esperom.

Ranije je predsjednik Irana Hasan Rohani izjavio da Teheran, u okviru treće faze smanjenja nuklearnih obaveza, odbija da ispuni odredbe Nuklearnog sporazuma. Iran će od petka početi sa realizacijom treće faze smanjenja nuklearnih obaveza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније