Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

05. 09. 2019. 13:18 >> 13:18

U PALATI KVIRINALE

Nova vlada Italije položila zakletvu

Nova italijanska vlada premijera Đuzepea Kontija položila je danas zakletvu na ceremoniji u predsjedničkoj palati Kvirinale, uz obećanje da će se starati o interesima Italije.

Nova vlada je "brak iz računa" dvije rivalske partije: populističkog "Pokreta pet zvjezdica" i Demokratske stranke, s lijevog centra.

Konteova 14-mjesečna koalicija raspala se avgusta kada je desničarska "Liga", predvođena Mateom Salvinijem, izašla iz vladajuće koalicije.

Deset ministara u novoj vladi je iz "Pokreta pet zvjezdica", najveće stranke u Parlamentu. Demokratska stranka ima devet ministara, a još jedna mala ljevičarska partija jednog. Nova ministarka unutrašnjih poslova ne pripada ni jednoj partiji.

Koliko dugo će ova koalicija bivših neprijatelja trajati, može da zavisi od toga koliko je riješena da izbjegne prevremene izbore koji bi mogli da dovedu antiimigrantsku Salvinijevu partiju na vlast. Njegova "Liga" je ostvarila značajne reuzultate na evropskim parlamentarnim izborima u maju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније