Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

06. 09. 2019. 22:43 >> 22:42

U PEKINGU

Merkel pozvala na garanciju sloboda u Hongkongu

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je u Pekingu na garanciju "sloboda" u Hongkongu, tri mjeseca od početka protesta u tom gradu.

"Prava i slobode građana Hongkonga treba da budu zagarantovana. Rješenja treba da se pronađu jedino putem dijaloga", rekla je Merkelova posle razgovora s kineskim premijerom Li Kećijangom.

Njemačka kancelarka je dodala da je neophodno sve učiniti da se izbjegne nasilje.

Aktivisti u Honkgonku su prije dolaska Merkelove u Kinu, uputili pismo kancelarki tražeći od nje pomoć.

"Nadamo se da ćete izraziti zabrinutost zbog naše katastrofalne situacije i da ćete kineskoj vladi prenijeti naše zahjteve", navodi se u pismu, koji je prenio njemački list Bild.

Merkelova će danas razgovarati s kineskim predsjednikom Si Đinpingom, a za sjutra je najavljena njena posjeta Vuhanu gdje će se obratiti studentima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније