Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

08. 09. 2019. 23:11   >>  23:08 1

POMPEO

Talibani pretjerali napadom u kome je poginuo Amerikanac

Državni sekretar SAD-a Majk Pompeo rekao je danas da su talibani pretjerali sa svojim napadom automobilom bombom u diplomatskoj četvrti u Kabulu blizu američke ambasade, kada je ubijen jedan američki vojnik i još 11 ljudi, zbog čega je predsjednik Donald Tramp odustao od planiranih avganistanskih mirovnih pregovora u Kemp Dejvidu.

Sada je na talibanima da "promijene svoje ponašanje", rekao je američki šef diplomatije. On nije rekao kada i da li će se mirovni pregovori nastaviti.

Tramp je u tviter poruci sinoć rekao da je otkazao tajni sastanak planiran za danas sa talibanima i avganistanskim liderima u predsjedničkom ljetovalištu Kemp Dejvid blizu Vašingtona, i da je prekinuo američke pregovore sa tom pobunjeničkom grupom.

On je naveo kao razlog napad talibana u četvrtak, koji su po njemu oni izveli sa namjerom da ojačaju svoju pregovaračku poziciju, ali, kako je rekao, time su je samo oslabili.

Pompeo je izjavio da je sad na pobunjenicima da ponovo preuzmu obaveze za stvari o kojima su mjesecima pregovarali sa Amerikancima mjesecima.

On je rekao da će na kraju ta stvar biti riješena kroz seriju razgovora, i izrazio nadu da će talibani da pristanu da se sastanu sa avganistanskom vladom.

Pompeo koji danas treba da se pojavi u pet informativnih emisija rekao je da su SAD i talibani bili blizu dogovora.

"A onda su talibani prekršili niz preuzetih obaveza, i kada se to desilo predsjednik Tramp je rekao 'neću ja da uzmem taj sporazum. Neću da radim sa nekim ko ne može da ispuni obaveze'", rekao je Pompeo.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније