Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

09. 09. 2019. 23:44 >> 23:42

TRI POSTO

Francuska uvela porez Fejsbuku, Guglu, Amazonu

Francuski parlament usvojio je zakon o oporezivanju tehnoloških divova poput Gugla, Epla, Amazona i Fejsbuka uprkos kritikama iz Sjedinjenih Američkih Država.

Novi zakon predviđa uvođenje poreza od tri odsto kompanijama čiji globalni prihodi premašuju 750 miliona eura, od čega više od 25 miliona eura predstavljaju prihodi generisani u Francuskoj.

Oporezivaće se naknade koje internet-platforme naplaćuju za posredovanje u prodaji, kao i njihovi prihodi od oglašavanja i od prodaje korisničkih podataka, prenosi capital.ba.

Kompanije koje putem interneta direktno prodaju svoje proizvode kupcima neće podlijegati obavezi plaćanja novog poreza.

Predlog zakona usvojen je sa 55 glasova "za" i 4 uzdržana glasa, objavila je francuska agencija AFP.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније