Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B.

11. 09. 2019. 20:15   >>  20:14 3

VOĐA AL KAIDE

Pozvao muslimane da napadnu zapadne ciljeve

Vođa Al Kaide Ajman al Zavahri pozvao je danas muslimane da napadnu američke, evropske, izraelske i ruske ciljeve u svom govoru povodom 18. godišnjice terorističkih napada 11. septembra.

U videu koji je objavila militantna grupa al Zavahri je kritikovao "povratnike" iz džihada, što se odnosilo na bivše džihadiste koji su promijenili svoje stavove u zatvoru.

"Ako želite da se džihad fokusira samo na vojne ciljeve, američka vojska ima prisustvo širom svijeta, od istoka do zapada. Vaše zemlje su prepune američkih baza, sa svim nevjernicima i korupcijom koju šire", rekao je on.

U koordiniranim otmicama Al Kaide 11. septembra 2001. poginulo je gotovo 3.000 ljudi, kada su oteti avioni pogodili Svjetski trgovinski centar, Pentagon, a treći je pao na polje u Pensilvaniji.

Al Zavahri, Egipćanin, postao je vođa Al-Kaide nakon ubistva Osame bin Ladena 2011. godine. Smatra se da se on skriva negdje u pograničnim dijelu između Avganistana i Pakistana.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније