Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: M.L.B. [ advance.hr ]

13. 09. 2019. 12:57   >>  12:56

ODMAZDA

U Rusiji više od 200 racija

Ruska policija izvela je tokom jučerašnjeg dana racije u domovima i kancelarijama pristalica Alekseja Navaljnog, opozicionog političara i oštrog kritičara ruskih vlasti i predsjednika Vladimira Putina. Navaljni pak ističe kako je to najveći progon koji se ikada dogodio u istoriji moderne Rusije.

Navodi kako je izvedeno više od 200 racija u 41 gradu i naselju, u sklopu istrage o pranju novca.

Na snimcima pojedinih nadzornih kamera mogu se vidjeti maskirani pripadnici specijalnih policijskih snaga kako odvaljuju vrata na kućama i drugim objektima, dok drugi naoružani policajci zauzimaju pozicije.

Do masovnih racija došlo je svega četiri dana nakon što je vladajuća stranka Ujedinjena Rusija izgubila oko trećinu glasova na lokalnim izborima u Moskvi.

Navaljni je doprinio lošijem izbornom rezultatu vladajuće stranke (iako su zadržali vlast u Moskvi) tako što je svoje pristalice pozvao da glasaju taktički za kandidate koji mogu nanijeti izbornu štetu vladajućoj stranci - izgleda da je u tome i uspio, a ove velike racije mogle bi biti odmazda.

Navaljni je juče objavio video poruku u kojoj poručuje: "Putin je jako ljut, skače i udara nogama. Čestitam vam - danas je u toku najveća policijska akcija u istoriji moderne Rusije".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније