Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

15. 09. 2019. 15:34   >>  15:33

TROPSKA OLUJA

Umberto prerasta u uragan

Tropska oluja Umberto trebalo bi prema očekivanjima meteorologa da danas postane uragan, dok lagano postaje sve jača sjeverno od Bahama, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane (NHC), a prenosi Glas Amerike.

Meteorolozi nijesu savjetovali nadziranje obale niti su izdali upozorenje za oluju koja se premiješta smjerom sjever-sjeverozapad sa maksimalnim vjetrovima do 95 kilometara na čas.

NHC je naveo da bi "centar Umberta" trebalo da nastavi da se premiješta dalje od istočne obale američke savezne države Floride tokom narednih dana, da bi se zatim pomjerio dalje od SAD.

"Nadimanje vodenih talasa koje izaziva Umberto, prema očekivanjima trebalo bi da utiče na sjeveroistočne Bahame i na obalu SAD od istočno-centralne Floride do Sjeverne Karoline tokom narednih nekoliko dana", dodao je NHC i upozorio da bi "narastanje vode moglo da izazove talase opasne po život".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније