Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

16. 09. 2019. 11:33   >>  11:32

TEHERAN

"Nije predviđen sastanak Tramp - Rohani u UN"

Nije predviđen sastanak predsjednika SAD Donalda Trampa i Irana Hasana Rohanija na margini zasijedanja Generalne skupštine UN kasnije ovog mjeseca, rekao je danas portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova.

"Nijesmo predvidjeli taj susret i ne vjerujem da će taj tip stvari da se dogodi u Njujorku", rekao je portparol Abas Musavi i nazvao izvještaje o mogućem susretu Trampa i Rohanija čistom spekulacijom.

U utorak se u Njujorku otvora 74. zasijedanje Generalne skupštine UN.

SAD su ranije navele da ostaju otvorene za pregovore sa Iranom.

Tramp je u tviter poruci juče napisao: "Lažne vijesti javljaju da sam ja spreman da se sastanem sa Iranom. Bez uslova. To je netačno (kao obično)".

Tenzije u Persijskom zalivu porasle su poslije napada na ključne naftne objekte u Saudijskoj Arabiji ovog vikenda, za koje Amerika smatra da je odgovoran Iran. Iran odbacuje te tvrdnje.

Za napad su odgovornost preuzeli jemenski Huti pobunjenici, koje podržava Iran. Oni su naveli da su im meta napada dronovima bili saudijsko naftno postrojenje i naftno polje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније