Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

17. 09. 2019. 15:15 >> 15:16

NE VIDI USLOV

Merkel protiv ukidanja zabrane prodaje oružja SA

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da ne smatra nedavne napade na Saudijsku Arabiju razlogom da se ukine zabrana na izvoz oružja ultrakonzervativnoj kraljevini.

 

Jedan uticajni poslanik Merkelinih demohrišćana je rekao da bi njemačka trebalo da razmotri dozvolu prodaje defanzivnih oružanih sistema Rijadu, ali je kancelarka izjavila da "trenutno ne vidi nijedan uslov za promjenu stava njemačke vlade".

Iako je osudila napad na saudijska naftna postrojenja, Merkel je izjavila da je zabrana uvedena delimično usljed zabrinutosti Berlina zbog rata u Jemenu, u kom nema promjena.

"Mislim da događaji sve više pokazuju da mora biti učinjeno sve da se nađe diplomatsko rješenje sukoba u Jemenu čak i ako to sada izgleda veoma teško, mi moramo nastaviti da pokušavamo", navela je Merkel.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније