Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ n1; Objavila: M.M. ]

18. 09. 2019. 17:02   >>  17:01

NESREĆA U VENECIJI

Gliserom obarali rekord u brzini, poginule tri osobe

Gliser koji je pokušavao da obori rekord u brzini zabio se u vještački greben u venecijanskoj laguni u utorak veče pri čemu su poginuli italijanski konstruktor brodova, biznismen Fabio Buzi i dva člana njegove posade.

Posada predvođena 76-godišnjim italijanskim poslovnim čovjekom i svjetskim prvakom Buzijem pokušala je da postavi rekordno vrijeme na dionici od Monaka do Venecije.

Trkali su se 18 sati i 32 minuta kada se nesreća dogodila, objavio je Koriere dela Sera. Vozili su prosječnom brzinom od 100 kilometara na sat.

Poginuli su Buzi i dva člana posade.

Buzi je dizajnirao brodove sa svojom kompanijom FB Design i trkao se od 1960, postavio je višestruke svjetske rekorde uključujući rekord na velikoj udaljenosti 2012. na dionici Njujork-Bermuda.

Četvrti član posade je preživio, rekli su vatrogasci, ali je teško povrijeđen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније