Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

19. 09. 2019. 08:45   >>  08:43

ČETIRI OLUJE IDU KA SAD

Umberto sve počupao, Bermude u totalnom mraku

Uragan Umberto pokidao je dalekovode ostavljajući gotovo cio arhipelag Bermuda u mraku, kada je snažna oluja s jakim vjetrovima i kišom pogodila tu teritoriju.

Više od 28.000 domaćinstava i poslovnica su ostali sinoć bez struje, prema podacima kompanije Belko, ali se očekuje da će dalekovod biti popravljen, prenosi Rojters.

Avionski letovi su otkazani, a stanovnici glavnog grada Hamiltona su pokrivali prozore drvenim i metalnim zastorima.

Građani su upozoreni da se sklone sa puteva i pripreme na moguće pojave tornada.

Umberto je proglašen uraganom treće kategorije i kreće se brzinom od 193 kilometara na sat.

U međuvremenu, oluja Lorena je dostigla jačinu uragana na obali Kolima u Meksiku i kreće se brzinom 120 kilometara na čas, saopštio je Nacionalni centar za uragane. Očekuje se da ona stigne do južnog dijela meksičke države Baha Kalifornija u petak i subotu.

Međutim, kako javlja CNN, u ovom trenutku, osim Umberta i Lorene, ka obalama SAD idu još četiri oluje: Imelda, Džeri, Kiko i Mario.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније