Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

19. 09. 2019. 09:24 >> 09:24

SAMOUBILAČKI NAPAD

Najmanje 20 žrtava napada u Avganistanu

Najmanje 20 osoba jutros je ubijeno a više od 90 ranjeno u samoubilačkom napadu na bolnicu u Avganistanu, rekao je jedan zvaničnik.

Odgovornost za napad na bolnicu u Kalatu, glavnom gradu južne provincije Zabul, preuzeli su talibani. U snažnoj eksploziji kamiona-bombe uništen je dio bolnice dok su brojna vozila hitne pomoći teško oštećena.

Stanovnici Kalata, od kojih su mnogi bili u posjeti bolesnim rođacima, unosili su povrijeđene u zgradu dok su vlasti najteže povrijeđene prebacile u bolnice u obližnjem Kandaharu.

Odmah poslije eksplozije pojavile su se kontradiktorne informacije o broju žrtava. Portparol guvernera provincije je izjavio da je stradalo 12 ljudi i da vlasti pretražuju ruševine, dok je šef provincijske vlade Ata Džan Hakbajan naveo da je život izgubilo 20 osoba.

Talibani, koji gotovo svakodnevno izvode napade otkako su ranije ovog mjeseca propali mirovni pregovori sa SAD, naveli su da je meta bila obližnja zgrada obavještajne službe.

Hakbajan je naveo da je zid te zgrade pretrpio oštećenja ali da se ne zna da li je među žrtvama neko od zaposlenih u službi bezbjednosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније