Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

21. 09. 2019. 16:06 >> 16:11

HILJADE OPET NA ULICAMA

Ponovo kritično u Hong Kongu

Hiljade demonstranata marširali su Hong Kongom nakon što su pro-kineske grupe srušile neke od takozvanih "Lenonovih zidova".

Srušeni su "Lenonovi zidovi" sa protestnim porukama protiv vlade u Pekingu, prenosi Rojters.

Policija je upozorila da će ispaliti suzavac na demonstrante koji se kreću ka vladinim kancelarijama u Tuen Munu, gdje su već zapaljene neke kineske zastave.

Ranije su desetine pristalica Pekinga srušile neke od velikih mozaika sa šarenim porukama koje pozivaju na demokratiju i odbijanje kineskog miješanja u toj bivšoj britanskoj koloniji koja se vratila pod kinesku vlast 1997. godine.

"Ja sam Kinez", vikao je jedan demonstrant u odbranu svojih postupaka u sukobu sa prodemokratskim pristalicama.

Zidovi sa porukama protiv kineske vlasti, koji su se protezali preko azijskog finansijskog centra, autobuskih stajališta i tržnih centara, ispod mostova i duž pešačke staze, postaju povremeno tačke nasilja sukobljenih grupa, navodi Rojters.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније