Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

23. 09. 2019. 07:45   >>  07:45

RIO DE ŽANEIRO

Hiljade ljudi na paradi uprkos kiši

Hiljade ljudi, neometeni kišom, su se okupile u kvartu Kopakabana u Rio de Žaneiru za LGBT paradu ponosa, a mnogi su osuđivali adminstraciju krajnje desničarskog predsjednika Žaira Bolsonara.

Nekoliko pokretnih bina načičkano je na aveniji Atlantika koja se proteže duž plaže Kopakabana.

Tema ovogodišnje parade je demokratija, sloboda i ljudska prava u sjećanju na Stounvolsku pobunu u Njujorku prije 50 godina, događaj koji se smatra početkom organizovanog aktivizma i pokreta za gej prava u SAD, kao i u ostatku svijeta.

Međutim, mnogi okupljeni su takođe kritikovali Bolsonara i Marsela Krivela, konzervativnog gradonačelnika Rija.

Ranije ovog mjeseca sudija brazilskog vrhovnog saveznog suda je zaustavio pokušaj Krivele da izdejstvuje da sajam knjiga zabrani izlaganje knjige stripova gdje se vide dva muškarca kako se ljube. 

Krivela je rekao da djeluje da zaštiti djecu od seksualne sadržine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније