Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

25. 09. 2019. 21:17 >> 21:14

U UN-U

Rohani optužio SAD za ekonomski terorizam

Iranski predsjednik Hasan Rohani optužio je danas SAD za "nemilosrdni ekonomski terorizam" i "međunarodno piratstvo".

Tenzije u regionu rastu otkad je Donald Tramp prošle godine napustio nuklearni sporazum iz 2015. godine koji je potpisan sa velikim svjetskim silama. Tada su SAD ponovo uvele sankcije Iranu što je pogodilo izvoz nafte i poremetilo njihovu ekonomiju.

Rohani je pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija rekao da Iran neće pregovarati o nuklearnoj energiji sve dok su sankcije na snazi.

On je dodao da se Iran "opire najnemilosrdnijem ekonomskom terorizmu".

Tenzije su produbljene optužbama SAD, saveznika i Saudijske Arabije da je Iran odgovoran za napade dronova na naftna postrojenja.

Rohani je upozorio da bi jedna greška u regionu mogla da izazove "veliku batru" i da je region zbog tenzija "na ivici kolapsa".

On je dodao da su SAD omanule u rješavanju konflikta u Avganistanu, Iraku i Siriji i da nijesu bile sposobne da povrate mir u region.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније