Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

01. 10. 2019. 10:04 >> 10:03
2

NA TAJVANU

Srušio se lučki most, traga se za žrtvama

U zalivu u istočnom Tajvanu srušio se visoki lučki most usljed čega je kamion s cisternom za naftu pao na nekoliko ribarskih brodova. Prema prvim informacijama, najmanje šest članova posade zarobljeno je u brodovima.

Helikopter ratnog vazduhoplovstva, ribarski brodovi i više od 60 vojnika su uključeni u potragu za eventualnim žrtvama.

Vjeruje se da je na jednom od brodova zarobljeno šest osoba, saopštila je vatrogasna služba. Takođe, ministar unutrašnjih poslova je izjavio da je na mostu u vrijeme rušenja bilo oko pet ljudi. Poslije nesreće je hospitalizovano 10 ljudi, od toga šest s težim povredama.

Most dug 140 metara srušio se oko 09.30 po lokalnom vremenu u malom, ali često veoma posjećenom pacifičkom ribarskom selu Nanfangao, čiji most je bio turistička atrakcija.

Vrijeme je u tom trenutku bilo sunčano, par sati nakon prolaska tajfuna. Zvaničnici službi za hitne situacije nijesu naveli da li je oluja oslabila most. Novinska agencija Tajvana je prenijela da je mogući uzrok nesreće urušavanje jednog od stubova.

Kako prenosi ta agencija, predsjednica Tajvana Cai Ing-ven je izrazila nadu da će sve službe učiniti sve što je u njihovoj moći da "broj žrtava i povrijeđenih bude što je moguće manji".

Vatrogasci su naveli da je cisterna koja je pala s mosta uništila tri broda.

Tajvan je juče pogodio tajfun Mitag koji je donio jake vjetrove brzine 162 kilometara na sat, zbog čega je otkazano 160 letova, a više od 60.000 ljudi je ostalo bez struje. Još uvijek nema zvaničnih informacija o tome da li je tajfun uzrokovao rušenje mosta.

Most Nanfangao turistička je atrakcija u mjestu Yilan. Otvoren je 1998. godine, a izgrađen je kako bi zamijenio donji most koji je spriječio prolazak velikih ribarskih plovila ispod.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније