Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

01. 10. 2019. 15:38   >>  15:38

ZBOG KORUPCIJE

Brat iranskog predsjednika osuđen na pet godina zatvora

Brat iranskog predsjednika Hasana Rohanija, Hosein Ferejdun, osuđen je na pet godina zatvora zbog korupcije, saopšteno je iz suda.

"U slučaju Hoseina Ferejduna je prvostepena presuda na sedam godina zatvora smanjena na pet godina", rekao je portparol Golamhosein Esmaili.

On je naveo da je riječ o "konačnoj presudi" na koju više nema mogućnosti žalbe, ali nije precizirao da li je brat predsjednika države već sproveden u zatvor ili je još na slobodi.

Ferejdun je osuđen i da plati "novčanu kaznu" kao i da vrati "mito" za čije primanje je osuđen, ali Esmaili nije saopštio tačne sume.

Brat i specijalni savetnik Hasana Rohanija Ferejdun, uhapšen je u julu 2017. godine pošto se njegovo ime pojavilo u više slučajeva korupcije.

Optužen za "finansijske prestupe", on je pušten dan nakon hapšenja pošto je platio kauciju od oko 9,3 miliona dolara.

Iranski predsjednik i njegov brat nemaju isto prezime pošto je Rohani dosta davno promenio svoje prezime.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније