Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

02. 10. 2019. 09:05   >>  09:09 1

PODRŠKA RADNICIMA

Privatni i državni mediji Grčke stupili u štrajk

Štrajkački odbor više medijskih sindikata saopštilo je da su zaposleni u medijima ujedinjeni i da podržavaju radnike širom zemlje, koji su počeli u Grčkoj.

Svi privatni i državni mediji u Grčkoj stupili su danas u 24-časovni štrajk, čime su se pridružili generalnom štrajku radnika, koji je organizovala Generalna konfederacija zaposlenih u Grčkoj.

Štrajk će trajati od srijede u šest časova ujutru, do istog vremena u četvrtak, prenosi ANA.

"Zaposleni u medijima su ujedinjeni i podržavaju radnike širom zemlje koji štrajkuju istog dana. Mi jasno kažemo 'NE' nacrtu zakona o razvoju koji udara u srce individualnih i radničkih prava", navodi se u saopštenju štrajkačkog odbora više medijskih sindikata.

Sindikati pregovaraju sa vladom o zakonskim propisima o radnom i sindikalnom zakonu koji su ubačeni u nacrt zakona o razvoju koji je vlada usvojila u parlamentu, a najveće zamjerke sindikati imaju na pojedine odredbe za koje kažu da omogućavaju poslodavcima kontrolu sindikata i izvršavanje kolektivnih ugovora o radu.

Inače, tokom štrajka neće raditi željeznica, brodovi, metro, banke, a skraćeno je i radno vrijeme autobusa i trolejbusa u Atini, dok je u Solunu u potpunosti obustavljen javni prevoz.

Tokom štrajka na Univerzitetima će nastava biti obustavljena od 11 do 14 sati, a u bolnicama rad od 10 do 15, prenosi MIA.

Kako se navodi, najavljeni su i protesti u Atini i Solunu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније