Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

03. 10. 2019. 15:45   >>  20:03

U SJEDIŠTU POLICIJE

Četiri policajca i napadač ubijeni u Parizu

Jedan policijski službenik danas je nožem ubio četiri policajca, među kojima je i jednu ženu , u centrali policije u Parizu i na njega su zatim policajci pucali i iubili ga, saopštili su zvaničnici.

Napad se dogodio u samom sjedištu policije, koje se nalazi u istorijskom centru francuske prijestonice blizu katedrale Notr Dam. U kompleksu se nalaz više velikih uprava pariske policije.

Tužilac Pariza Remi Ets rekao je da je ubijeno četvoro ljudi, troje policajaca i jedan administrativni službenik.

Ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner rekao je da je osumnjičeni napadač 45-ogodišnji muškarac koji nikad nije pokazivao problema u ponašanju.

Još jedna žrtva je prebačena u bolnicu i u kritičnom je stanju, prema jednom izvoru bliskom tom slučaju.

Istražitelji ispituju da li se radi o ličnom sukobu, naveli su izvori. Za sada se ne razmišlja o tome da se radi o terorizmu.

Napadač je radio u sjedištu policije u Upravi za obavještajna pitanja, u kompjuterskoj službi.

On je oko podne napao tri policajca u dvije kancelarije u zgradi, rekao je izvor blizak istrazi. Zatim je krenuo stepenicama i napao dvije službenice sa kuhinjskim nožem. U dvorištu zgrade jedan policajac mu je naredio da baci nož, ali je morao da puca u njega. Napadač je umro od pogotka u glavu.

Predstavnik polcijskog sindikata Loik Travers rekao je da je napadač bio službenik za primjer i da je radio 20 godina u policiji. On je rekao da ne može da se seti napada ovakvih razmjera protiv policajaca.

"Ovo je najgori mogući scenario unutrašnji napad među kolegama koji rade zajedno", rekao je Filip Kapon iz policijskog sindikata UNSA.

Napad se dogodio dan pošto su hiljade policajaca organizovali protest u Parizu zbog niskih plata, dugih radnih sati i sve većeg broja samoubistava u njihovim redovima.

Francuski premijer, ministar unutrašnjih poslova i tužilac Pariza došli su odmah na mjesto incidenta.

Francuski predsjednik Emanuel Makron obišao je mjesto incidenta da pokaže podršku i solidarnost sa svim zaposlenim, navelo je francusko predsjedništvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније