Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

03. 10. 2019. 17:30   >>  17:28

MUŠKARAC PRIMLJEN U BOLNICU

U Britaniji prvi slučaj "bregzit psihoze"

Ljekari u Velikoj Britaniji zabilježili su prvi slučaj "bregzit psihoze", objavljeno je u Britanskom medicinskom časopisu, prenosi Politiko.

U ljeto 2016, tri sedmice poslije referenduma o EU, 40-godišnji muškarac je primljen u bolnicu pošto mu se mentalno zdravlje naglo pogoršalo jer je ispoljavao "veliku zabrinutost zbog Bregzita".

Ljekar Mohamed Zija Ul Hak Katšul iz Instituta za mentalno zdravlje u Notingemu liječio je tog pacijenta za koga je rekao da je imao halucinacije i paranoidne, bizarne deluzije.

U izvještaju ljekara se navodi i da se isti pacijent u sličnom stanju nalazio prije 13 godina, tada zbog stresa.

Pacijent se od problema nastalog zbog Bregzita oporavio dvije nedjelje nakon liječenja "olanzapinom", antipsihotikom koji se koristi za liječenje šizofrenije i bipolarnog poremećaja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније