Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: M.M ]

04. 10. 2019. 23:32 >> 23:29
1

MAKRON

Gugl će morati da poštuje zakon Francuske

Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je danas da američki pretraživač Gugl ne može da bude "oslobođen" zakona u Francuskoj i da to preduzeće mora da plati autorska prava medijima kao i sve druge firme.

Makron je reagovao na nedavnu odluku Gugla o primjeni novih pravila prema kojima neće plaćati medijima autorska prava. Uprava Gugla je navela da će umjesto plaćanja prenositi samo medijski naslov ili link.

U Francuskoj 24. oktobra stupa na snagu zakon o autorskom pravu u skladu sa evropskim reformama o tom pitanju.

"Mora da se poštuje zakon" o autorskim pravima, a to treba da plaćaju internet platforme ili preduzeća koja koriste medijske sadržaje, rekao je Makron i dodao da ni velika preduzeća ne mogu da se "izvuku" od tog zakona ako žele da posluju u Francuskoj.

Francuski zakon je usvojen kako bi mediji dobili novac od velikih pretraživača kao što su Gugl i Fejsbuk koji koriste njihove sadržaje.

Francuske vlasti smatraju da odluka Gugla da samo prikazuje link ili medijski naslov nije u duhu zakona.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније