Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: M.M ]

05. 10. 2019. 17:25 >> 17:24
1

SUKOB POLICIJE I DEMONSTRANATA

Skoro 100 mrtvih od početka protesta u Iraku

Gotovo 100 ljudi, većinom demonstranata, ubijeno je, a 4.000 povrijeđeno od utorka kada su počeli antivladini protesti u Iraku, saopštila je danas iračka vladina Komisija za ljudska prava.

Demonstranti su u većini slučajeva ubijeni vatrenim oružjem, naveli su bolnički izvori i dodali da među poginulim ima šest policajaca, javila je agencija Frans pres.

Izvori bliski vlastima saopštili su da je danas jedna osoba stradala i 17 je povrijeđeno na protestu u Bagdadu gdje su pripadnici snaga bezbjednosti pucali na antivladine demonstrante kako bi ih rastjerali, javila je agencija AP.

Protest u Bagdadu danas je organizovan pošto su vlasti ukinule policijski čas, koji je bio dva dana na snazi u glavnom gradu Iraka.

Demonstracije se održavaju u Bagdadu i drugim gradovima, pretežno na jugu.

Većinom protestuju mladi koji traže radna mjesta, suzbijanje korupcije i funkcionalne javne službe.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније