Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: M.M ]

06. 10. 2019. 22:09   >>  22:13

POMPEO O ZAHTJEVU DEMOKRATA

Stejt department će poštovati zakon

Povodom zahtjeva demokrata u američkom Kongresu da se dostave sva dokumenta vezana za Trampov pritisak na Ukrajinu da istraži njegovog potencijalnog rivala na izborima Džozefa Bajdena, državni sekretar SAD Majk Pompeo rekao je da će Stejt department poštovati zakon.

Postoje neslaganja u tome šta zakon zahtjeva od Trampove administracije u ovom slučaju.

Pompeo je rekao da Stejt department još nije predao nijedan dokument, ali namjerava da razmotri na odgovarajući način.

On je postao jedna od ključnih figura u istrazi demokrata kada je priznao da je učestvovao u telefonskom razgovoru Donalda Trampa i predsjednika Ukrajne Volodimira Zelenskog.

U tom razgovoru, koji je u središtu istrage protiv američkog predsjednika u Predstavničkom domu, Tramp je vršio pritisak na Zelenskog da pokrene istragu protiv mogućeg kandidata demokrata na izborima sljedeće godine Džozefa Bajdena, odnosno da istraži da li je on, kao potpredsjednik SAD, prekinuo istragu ukrajinskog tužioca o gasnoj kompaniji Burisma u čijem je upravnom odboru tada bio njegov sin Hanter.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније