Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina; Objavila: M.M ]

06. 10. 2019. 22:40   >>  22:50

HONG KONG

Djelimično otvoren metro i pojedine radnje

Metro u Hongkongu djelimično je otvoren, a većina stanica ostala je zatvorena zbog širokih protesta prethodnog dana.

Protesti su eskalirali nakon što je lider te kineske teritorije Keri Lam, poslije više od 50 godina uvela zakon o vanrednim situacijama iz kolonijalnog doba, kojim je zabranjeno nošenje maski za lice, kako bi ugušila višemjesečne nemire, prenosi Rojters.

Demonstranti su palili vatru na stanicama i u jednom praznom vozu pri čemu su povrijeđena dva radnika željeznice.

Operator metro prevoza MTR Korp saopštio je da pojedine stanice neće danas biti otvorene jer su tokom nasilja pretrpjele štetu koja mora da se popravi.

Kompanije je saopštila da mreža koja dnevno prevozi pet miliona putnika obustavlja rad iz bezbjednosnih razloga.

Nasilje u Hongkongu je eskaliralo u utorak, na 70. godišnjicu Narodne Republike Kine, kada je policija ispalila oko 1,8 hiljada plotuna suzavca, 900 gumenih metaka i šest bojevih metaka, od kojih je jedan ranio 18-godišnjeg mladića, protiv kojeg je kasnije podignuta optužnica za izazivanje nemira i napad na policajca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније