Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina; Objavila: M.M ]

06. 10. 2019. 14:55 >> 14:54
9

POMPEO UPOZORIO

Turska da se kloni bušenja u blizini Kipra

Postoje pravila za istraživanje energetskih resursa na Sredozemlju, saopštio je američki državni sekretar Mike Pompeo i upozorio Tursku da se kloni protivzakonitih i neprihvatljivih aktivnosti bušenja.

"Jasno smo naznačili da se operacije u međunarodnim vodama sprovode pod određenim pravilima. Rekli smo Turcima da je protivzakonito bušenje neprihvatljivo i nastavićemo da preduzimamo diplomatske akcije kako bismo osigurali sprovođenje zakonitih aktivnosti", rekao je Pompeo tokom posjete Grčkoj.

On je kazao da nijedna zemlja ne može držati Evropu kao taoca, prenosi SEEbiz.

Pompeo je takođe najavio bližu vojnu saradnju s Grčkom nakon susreta s grčkim premijerom Kiriakosom Micotakisom.

Članice NATO-a će takođe jačati svoje veze u energetskim i ekonomskim sektorima, složili su se Pompeo i Micotakis.

Napetosti između Kipra i Turske porasle su nakon što je Ankara poslala brod za bušenje u području u kojem su dozvolu za to dobile italijanske i francuske energetske kompanije.

Turska i Grčka su saveznice u NATO-u, ali su dugo zavađene zbog Kipra koji je etnički podijeljen između Grka i Turaka od 1974.

 

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније