Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

07. 10. 2019. 18:50 >> 18:47
1

PRIJETNJA ZBOG SIRIJE

Tramp: Pređu li crtu, uništiću tursku ekonomiju

Predsjednik SAD Donald Tramp zaprijetio je da će "uništiti" tursku ekonomiju, ako on procijeni da su "prešli liniju". Podsjetimo, SAD su povukle svoje snage iz sjeverne Sirije, nakon što je prvi čovjek Turske Redžep Tajip Erdogan najavio ofanzivu protiv kurdskih snaga u tom regionu.

"Ako Turska uradi bilo šta, što ja u svojoj velikoj i nenadmašenoj mudrosti procijenim da `prelazi liniju`, potpuno ću uništiti ekonomiju Turske (uradio sam to ranije!)", napisao je Tramp na svom Tviter profilu.

On je naglasio i da Turska mora brinuti o zarobljenim borcima ID-a i njihovim porodicama.

"SAD su uradile daleko više nego što je iko mogao da očekuje, uključujući i zauzimanje 100% kalifata ID-a. Vrijeme sada da drugi u regionu, od kojih su neki jako bogati, zaštite svoju teritoriju. Sjedinjene države su velike!", poručio je Tramp.

Podsjetimo, turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da bi turska ofanziva na sjeveru Sirije mogla da počne u bilo kojem trenutku.

"Postoji rečenica koju stalno ponavljamo: možemo da uđemo (u Siriju) bilo kada tokom noći bez upozorenja. Za nas apsolutno nema govora da i dalje tolerišemo prijetnje tih terorističkih grupa", rekao je Erdogan novinarima.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније