Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

08. 10. 2019. 23:20 >> 23:20

BRITANSKA VLADA SPREMNA

Kraj pregovora o Bregzitu do kraja nedjelje?

Britanska vlada je spremna da pregovore o Bregzitu završi ove nedjelje, javlja magazin Spektejtor, navodeći da irski premijer Leo Varadkar ne želi da razgovara.

Pozivajući se na izvor u sjedištu britanskog premijera u Dauning stritu, list navodi da francuski predsjednik Emanuel Makron i njemačka kancelarka Angela Merkel vjerovatno neće podstaći Evropsku uniju da razgovara o ponudi Velike Britanije o uslovima njenog izlaska iz Unije, dok Irska ne bude spremna za pregovore.

"Postoji dosta ljudi u Parizu i Berlinu koji bi željeli da razgovaraju o našoj ponudi, ali Merkelova i Makron neće pritiskati glavnog pregovarača EU Barnijea, osim ako Irska ne kaže da želi da pregovara", rekao je izvor za magazin.

Kako se navodi, vlada u Londonu je odlučna da postigne sporazum sa Briselom o dogovorenom Bregzitu, ali ne želi da odlaže izlazak iz Unije za šta je krajnji rok 31. oktobar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније