Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

09. 10. 2019. 08:48 >> 08:48

AUSTRIJA SUZBIJA MIGRANTSKA KRETANJA

Kontrole na granicama sa Slovenijom i Mađarskom

Nakon što je Njemačka odlučila da granične kontrole prema Austriji produži za još šest mjeseci i poslije 11. novembra, zvanični Beč je odlučio da zadrži kontrole na svojoj granici ka Sloveniji i Mađarskoj, kako bi suzbili migraciona kretanja.

"U skladu sa okolnostima nastavićemo sa kontrolama koje već sprovodimo na granici sa Slovenijom i Mađarskom", najavio je ministar unutrašnjih poslova Austrije Volfgang Pešorn.

On je istakao da se pokazalo, kada se sprovode granične kontrole u srcu Evrope, one imaju pozitivan efekat u suzbijanju migracionih kretanja.

Pešorn je kazao da postoji potreba za nastavkom kontrole pošto je i Njemačka odlučila da to učini.

Granične kontrole biće produžene za daljih šest mjeseci, a kao i Njemačka i Pešorn je ostavio otvoreno da li će poslije toga biti dalje produžavane.

Slovenija, prije svega, kritikovala je odluku Austrije i smatra da je produženje granične kontrole potpuno nepotrebno i nanosi veliku ekonomsku štetu.

Kontrole na granici sa Slovenijom i Mađarskom, Austrija je uvela usled migrantske krize na jesen 2015.godine.

Na ranijim graničnim prelazima, koji su bili napušteni po stupanju na snagu Šengenskog sporazuma, od tada policija vrši kontrolu vozila u kojima smatra da mogu biti skriveni migranti.

Ta kontrola znatno usporava saobraćaj, i prije svega tokom praznika, prouzrokuje kilometarske kolone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније