Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

09. 10. 2019. 17:06 >> 17:06

LAVROV

SAD igra opasnu igru s Kurdima

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, optužio je SAD za "veoma opasnu igru" sa sirijskim Kurdima, čiji borci su bili glavni saveznici Sjedinjenih Država u ratu protiv Islamske države u Siriji.

Lavrov je tokom posjete Kazahstanu, rekao da su SAD najprije pomogle stvaranje "kvazi-države" sirijskih Kurda u sjeveroistočnoj Siriji, a da sad povlače podršku.

"Tako nepromišljen stav o tom veoma osjetljivom pitanju, može zapaliti cio region i to moramo izbjeći po svaku cijenu", izjavio je šef ruske diplomatije. Ruske agencije su prenijele da je Moskva taj stav saopštila i zvaničnom Vašingtonu.

Ruski ministar nije eksplicitno pominjao očekivanu tursku invaziju na sjeveroistok Sirije, ali je rekao da Moskva ohrabruje Kurde i sirijsku vladu da svoje nesuglasice riješe razgovorima.

Lavrov je naveo da su i vlada u Damasku i sirijski Kurdi rekli da su "otvoreni za dijalog" i da će Rusija "učiniti sve u svojoj moći" da ti razgovori počnu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније