Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 10. 2019. 22:20 >> 22:20

PARLAMENTARNI IZBORI

Poljska: Pobjeda vladajuće stranke

Vladajuća konzervativna poljska stranka Pravo i pravda osvojila je najviše glasova na današnjim parlamentarnim izborima, pokazuju rezultati na osnovu izlazne ankete. Lider stranke Jaroslav Kačinjski proglasio je večeras pobjedu.

Vladajuća konzervativna poljska stranka Pravo i pravda osvojila je najviše glasova na današnjim parlamentarnim izborima, pokazuju rezultati na osnovu izlazne ankete.

Prema izlaznoj anketi agencije Ipsos, Pravo i pravda je dobila 43,6 odsto glasova, ali će prema projekcijama imati većinu od 460 mjesta u parlamentu, što će joj omogućiti da vlada zemljom još četiri godine. Stranka je na vlasti od 2015. godine.

Ako se ti rezultati pokažu tačnim, Centristička proevropska Građanska koalicija imaće 27,4 odsto glasova. Najveća stranka u koaliciji je Građanska platforma koja je predvodila vladu Poljske od 2007. do 2015. godine.

U parlament bi trebalo da uđu i ljevičarska koalicija s 11,9 odsto glasova, konzervativna Poljska narodna stranka s 9,6 odsto i novi krajnje desni savez Konfederacija sa 6,4 odsto glasova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније