Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

15. 10. 2019. 14:48 >> 14:48
1

UPOZORENJE UNICEF-A

Svako treće dijete nema dovoljno hrane

Svako treće dijete mlađe od pet godina ne dobija hranu koja mu je potrebna za pravilan rast, upozorio je danas Fond UN za djecu (UNICEF).

U izvještaju UNICEF-a se navodi da je od 676 miliona djece mlađe od pet godina 2018. godine oko 227 miliona bilo ili pothranjeno ili je imalo prekomjernu težinu.

Kod oko 340 miliona djece - skoro polovine, bilo je nedostataka u ishrani.

Globalizacija, siromaštvo i klimatske promjene razlozi su sve većeg broj zemalja u kojima se bilježi neki vid poremećaja u ishrani koji ugrožava razvoj djece, navodi se u analizi UNICEF-a.

"Način na koji shvatamo pothranjenost mora se promijeniti: nije stvar samo u tome da se djeci da dovoljno da jedu, već da im obezbijedimo pravilnu ishranu", navodi direktorka Unicefa Henrijeta For.

Neuhranjenost i dalje ostaje u prvom planu i pogađa oko četiri puta više djece nego višak kilograma, navodi UNICEF-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније