Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 09. 2013. 10:23   >>  10:51

''UN PRISTRASNE''

Rusija: Sarin koristili pobunjenici

Rusija je saopštila da ima nove dokaze, da su u Siriji hemijsko oružje - sarin koristili pobunjenici, a ne režim predsjednika Bašara Al Asada. Kremlj smatra da je izvještaj UN-a, o tom pitanju, pristrasan.

Neimenovani ruski visoki zvaničnik je kazao agenciji AFP da su navodi UN, o korišćenju hemijskog naoružanju u Damasku "jednostrani i pristrasni".

"Predali su nam dokaze. To je zaista istina, a sada moramo da ih dobro analiziramo", rekao je zamjenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov u Damasku, ne želeći da daje više detalja.

Ipak, BBC piše da Rusija vjeruje da materijalni dokazi upućuju na to da su sarin koristili pobunjenici.

Državni sekretar SAD Džon Keri je kazao da će Vašington pažljivo pratiti proces uklanjanja hemijskog naoružanja.

On se sinoć sastao sa članovima Odbora za spoljne poslove Senata i informisao ih o strategiji uklanjanja bojnih otrova iz Sirije.

Prema riječima senatora Dika Durbina, Keri je na sastanku rekao da ključne riječi nisu "vjeruj, ali provjeravaj" već "provjeravaj i provjeravaj".

Predsednik senatskog odbora Bob Menendez rekao je da se senatori nadaju rezoluciji Savjeta bezbednosti UN koja će ovaj plan učiniti sprovodivim, tokom sledećih mjeseci.

 



Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније