Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

16. 10. 2019. 13:53   >>  13:53

ZVANIČNICI

Još ima neriješenih problema između Londona i EU

Još ima problema izmedju Velike Britanije i EU da bi se stiglo do sporazuma o Bregzitu uoči ključnog evropskog samita, dvije nedjelje pred najavljeni razlaz, ukazuju irski i britanski zvaničnici, kao i glavni pregovarač EU.

"Ubijeđen sam da sve strane ozbiljno žele da dođu do sporazuma do kraja mjeseca", kada je predvidjen izlazak Britanije iz EU, rekao je irski premijer Leo Varadkar novinarima u Dablinu.

On je dodao da "postoji put" do mogućeg sporazuma, ali da ostaju brojni problemi koje treba riješiti.

Portparol britanskog premijera Borisa Džonsona takođe je rekao da svakako ima problema koje još treba riješiti i ocijenio konstruktivnim pregovore koji su se vodili do kasno noćas.

"Ima napretka, ali ima još posla", konstatovao je on.

Poslije duge runde pregovora do sinoć u ponoć, razgovori su nastavljeni jutros u Briselu u nastojanju da se stigne do sporazuma i izbjegne Bregzit bez sporazuma koji bi mogao da bude ekonomski težak.

Ostaju "veliki problemi da se riješe" upzorio je glavni pregovarač EU Mišel Barnije, koji je rekao i da je ostvaren napredak u pregovorima.

Barnije treba o napretku pregovora popodne da obavijesti ambasadore evropske dvadesetsedmorice prije samita, teorijski poslednjeg prije razlaza koji treba da se dogodi 31. oktobra.

Jedan izvor je rekao za Frans pres da se više ne očekuje da će danas da se dodje do rešenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније