Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

17. 10. 2019. 15:11 >> 15:11
2

NAKON PROTESTA

U Španiji 80 povrijeđenih i 33 uhapšenih

Španske vlasti saopštile su da je 80 osoba, uključujući 46 policajaca, povrijeđeno tokom noći za vrijeme protesta protiv zatvorske kazne bivšim katalonskim separatističkim zvaničnicima.

Saopšteno je da su 33 osobe uhapšene a četiri demonstranta su optužena za nerede na javnom mjestu.

Sančes danas organizuje sastanak sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i drugim domaćim zvaničnicima o procjeni bezbjednosne situacije u španskoj pokrajini Kataloniji.

Nove blokade na putevima postavljene su jutros u Kataloniji, a među blokiranim putevima je glavni auto-put ka Francuskoj.

Nekoliko hiljada ljudi krenulo je u srijedu iz pet katalonskih gradova s namjerom da dođu do Barselone do sjutra, za kada je najavljen dan generalnog štrajka i masovnih demonstracija.

Povod za proteste bila je osuda presude grupi od devet katalonskih zvaničnika, na kazne zatvora od devet do 13 godina, zbog uloge koju su imali u pokušaju odvajanja Katalonije od Španije 2017. godine.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније