Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

18. 10. 2019. 11:51   >>  11:51

KATALONSKI VOĐA

Pudždemon se predao belgijskim vlastima

Odbjegli bivši katalonski vođa Karles Pudždemon predao se danas belgijskim pravosudnim organima pošto je Španija izdala novi nalog za njegovo hapšenje poslije presuda izrečenih katalonskim separatističkim vođama, njegovim bivšim kolegama.

Kako je saopšteno iz Pudždemonove kancelarije, on se u pratnji svojih advokata dobrovoljno pojavio pred belgijskim vlastima u vezi naloga za hapšenje.

U nalogu se dodaje da Pudždemon odbacuje taj nalog i protivi se bilo kakvom pokušaju da bude vraćen u Španiju.

Pudždemon i nekoliko njegovih saradnika pobjegli su u Belgiju oktobra 2017. kada su pozvani u sud zbog pokušaja secesije koju je on predvodio i održavanja referenduma o nezavisnosti koji je španska vlada proglasila nelegalnim.

Vrhovni sud Španije osudio je u ponedjeljak devet bivših katalonskih zvaničnika na kazne zatvora od devet do 13 godina, zbog uloge koju su imali u pokušaju odvajanja Katalonije od Španije 2017. Poslije toga je izdat i nalog za hapšenje Pućdemona.

Zbog visokih zatvorskih kazni katalonskim vođama već četiri dana traju veliki protesti širom Katalonije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније