Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

18. 10. 2019. 22:49 >> 22:55

NA SAMITU U LONDONU

Makron, Džonson i Merkelova uskoro sa Erdoganom

Predsjednik Francuske Emanuel Makron najavio je danas zajedničku inicijativu sa kancelarkom Njemačke Angelom Merkel i britanskim premijerom Borisom Džonsonom kako bi uskoro razgovarali sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o turskoj ofanzivi protiv kurdskih snaga na sjeveroistoku Sirije.

Francuski predsjednik je poslije samita lidera Evropske unije (EU) u Briselu rekao da njemačka kancelarka i britanski premijer žele narednih nedjelja sastanak sa Erdoganom, vjerovatno u Londonu.

Makronovo okruženje navelo je da bi sastanak mogao da bude održan na marginama samita NATO-a, predviđenog 3. i 4. decembra kod Londona.

"Važno je da možemo da se sastanemo i koordinarimo", rekao je Makron i dodao da bi Turska trebalo da se vrati "razumnim stavovima", aludirajući na obustavu ofanzive protiv kurdskih snaga u Siriji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније