Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Anadolija, Objavio: I. P. ]

19. 10. 2019. 13:02   >>  13:01

70 UHAPŠENIH

Protesti u Libanu, povrijeđeno više od 50 osoba

Tokom demonstracija u Bejrutu, glavnom gradu Libana, uhapšeno je 70 osoba, a povrijeđeno je više od 50 pripadnika snaga bezbjednosti, javila je Anadolija.

 

Nakon govora kojeg je premijer Saad el-Hariri održao prije 72 sata, u različitim dijelovima Bejruta došlo je do protesta i sukoba demonstranata sa sigurnosnim snagama. 

Iz policije Libana potvrđeno je da su povrijeđena 52 pripadnika snaga bezbjednosti i da je uhapšeno 70 osoba. 

Ministar unutrašnjih poslova Raja Hasan zatražio je na Tviteru od demonstranata da ne nanose štetu državnoj i privatnoj imovini. 

Generalni sekretar Crvenog krsta Libana George Kettane, izjavio je da se u bolnicu javilo 530 osoba, a hospitalizovane su 63. Prema njegovim riječima, na sigurno područje evakuisano je i 17 stranaca koji su se nalazili u hotelu u gradu Suru. 

U Libanu su prije dva dana počeli protesti nakon najava vlasti u toj zemlji da će uvesti porez u oblasti komunikacije, tačnije na društvenu aplikaciju "WhatsApp".

Političke podjele utemeljene na različitim religijama uzrok su vrlo krhke strukture Libana. Zbog političkih podjela i talasa izbjeglica uzrokovanog krizom u Siriji 2011. godine, ova zemlja je suočena s ozbiljnim ekonomskim problemima.

Prema podacima koje je objavilo Ministarstvo finansija Libana u maju ove godine, javni dug zemlje u prvom kvartalu ove godine iznosio je 86,2 milijarde dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније