Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

20. 10. 2019. 10:52 >> 10:51

POSLAO PISMO

Džonson tražio odgađanje Bregzita, ali ga ne želi

Britanski premijer Boris Džonson poslao je sinoć nepotpisano pismo Evropskoj uniji (EU) tražeći odgađanje Bregzita, objavio je "Sandej tajms", navodeći da je Džonson poslao i drugu poruku u kojoj ističe da on ne želi produženje roka.

Džonson je poslao fotokopiju nacrta teksta zakona prema kojem je dužan da zatraži odgađanje, propratno pismo koje je napisao službenik navodeći da je Džonson bio primoran da pošalje pismo, kao i poruku u kojoj ističe da ne želi bilo kakvo produženje roka, prenio je Rojters.

Prethodno je Gardijan objavio da je Džonson u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom potvrdio da će sinoć poslati pismo, tražeći odlaganje Bregzita poslije 31. oktobra.

Očekuje se da će se Tusk konsultovati sa EU liderima kako će na to da odgovore.

"To će možda trajati nekoliko dana", rekli su izvori britanskog lista.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније