Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

21. 10. 2019. 20:19   >>  20:19

ZBOG TURSKE OFANZIVE

Oko 70.000 djece raseljeno iz Sirije

Međunarodna humanitarna organizacija Sejv d čildren (Save the children) saopštila je da je oko 70.000 djece raseljeno, od početka turske ofanzive na sjeveroistoku Sirije, dok Ujedinjene nacije navode da je više od 176.000 ljudi bilo primorano da bježi.

Organizacija Sejv d čildren je navela da su mnogi od raseljenih našli sklonište u oko 25 škola u gradu Hasakeh, jugoistočno od oblasti gdje je Turska 9. oktobra započela ofanzivu protiv Kurda na sjeveroistoku Sirije.

Humanitarna grupa je navela da u tom gradu i okolnim oblastima nema tekuće vode jer su u borbama oštećene pumpe za vodu. Direktorka tima te grupe za reagovanje u Siriji Sonja Kuš pozvala je na neograničen pristup djeci kojoj je potrebna pomoć.

Primirje kurdskih i turskih snaga, postignuto uz posredovanje SAD, smanjilo je količinu nasilja, ali ono ističe sjutra uveče.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније